17 domeinenwijn geproefd

17 wijndomeinenwijn

Eindelijk hebben we de 17 domeinenwijn geproefd. Een tijd geleden deze unieke 17 domeinenwijn gekocht om eens met de wijnclub te drinken. Een wijn samengesteld uit druiven van 17 Nederlandse wijnboeren, door Stan Beurskens van St. Martinus. De initiatiefnemer van dit project was Sommelier Bas Hoogland. De wijn werd gemaakt ter ondersteuning van een goed doel. Ze zijn voorzien van een etiket dat is ontworpen door de bekende kunstenares Loes van Delft.

Hoe kun je nu van 17 wijngaarden een mooie wijn maken. Dat is toch bijna onmogelijk? Nou nee hoor. Afgelopen zaterdag was het zover, ons wijnclub diner. Het is een prachtige wijn geworden, milde zuren maar ook mooi fruit, Perzik en ook wat honing. Helaas zijn er maar 150 flessen van gebotteld, we zien uit naar de tweede uitgave van deze unieke wijn.

LW score

Chateau Floriande Wijnclub

De score van deze wijn is hoog te noemen. Gemiddeld kwamen we op een 9 en met name dat we het zo knap vonden dat deze wijn een blend is van 17 druiven. Fijn in balans, niet te hoge zuren en toch een fijne frisheid.

De deelnemende wijngaarden

Betuws Wijndomein, Wijnboerderij ‘t Heekenbroek, Wijndomein de Planck, Wijngaard aan de Breede Beek, Wijngaard de Frysling, Wijngaard de Koen, Wijngaard de Linie, Wijngaard Hesselink, Wijngaard Hof van Twente, Wijngaard Kruisboom, Wijngaard Raarberg, Wijngaard St. Martinus, Wijngaard de Reestlandhoeve, Wijngoed Hoeve Nekum, Wijngoed Thorn, Wijnhoeve de Kleine Schorre en Zwirs Wijngaard.