Proefnotitie Mergelsberg Cabernet Sauvignon

Mergelsberg Cabernet Sauvignon

Het LW ProefPannel heeft weer een reeks wijnen mogen proeven. Kritische liefhebbers met waardering voor Limburgse Wijnen.

LW ProefScore

Mergelsberg Carnet Sauvignon 2018


De wijn die we hier bepreken komt uit Noorbeek. Mergelsberg Cabernet Sauvignon. Een aangename wijn, vol, hout, karamel en wellicht iets te veel volgens een aantal proevers. Een bijpassend kaasje hielp dat iets te verzachten. Wel duidelijk rijp rood fruit, kersen en bramen werden genoem. Ook een zoetje, ook wellicht iets te naar onze smaak.

Kleur is mooi dieprood. Aangename en uitnodigend in de neus, iets van kruidigheid zelfs.

Met LW ProefPanel gaf deze wijn gemiddeld een 7 op basis van categorieën, kleur, geur, smaak, afdronk en balans.

LW ProefPanelScore 7

Lees meer over dit wijndomein Wijndomein Mergelsberg

Omschrijving van de Wijnmaker

Het geweldige jaar 2018 gaf ons de mogelijkheid om een 100% Cabernet Sauvignon te vinificeren. Dit is voor ons Mergelland en zeker voor Nederland uniek. Bij het zien van zijn donker heldere rode kleur kun je niet wachten hem nader te onderzoeken.
Zijn mooie fruitgeur gaat vooral richting kersen en bramen. Daarnaast is duidelijk donkere truffel chocolade geur aanwezig in combinatie met een aroma van kruiden (zwarte peper) staat deze Cabernet Sauvignon zijn mannetje.

Ook de smaakpapillen zullen hem koesteren en gedronken bij mooie gerechten zal hij de juiste streekgebonden aanvulling zijn.