Open dagen Deelgaarderberg

Wijngaard De Deelgaarderberg open dagen 2024

Open excursie dagen:

Op Vaderdag zondag 16 juni organiseert Wijngaard De Deelgaarderberg een open excursie van 15.00-17.00 hier kunnen mensen via email informatie@wijngaarddedeelgaarderberg.nl aanmelden. Zo krijgen ook individuele liefhebbers of anderen die geen groep van 5 mensen bij elkaar krijgen de mogelijkheid aan een excursie met proeverij deel te nemen. De kosten zijn 12,50 p.p.

Op vrijdag 12 juli en woensdag 23 oktober zijn er nog twee open excursie dagen.

Opendag op Wijnhof Roozendael in Reuver

Op zondag 14 juli hebben we een open dag op Wijnhof Roozendael waar we 2 hectare wijngaard beheren en hier een mooie Roozendaels wit (cuvée Solaris, Merzling, Johanitter en Souvignier Gris van maken) en een Roozendaels rood (Cuvée Regent, Cabernet colonjes en Dornfelder). Tijdens deze dag zijn alle geïnteresseerden van harte welkom en zullen de adoptiehouders van de wijnstokken een gratis glas wijn ontvangen en hun fles(sen) geadopteerde wijn. Voor alle overige bezoekers is het mogelijk tegen een kleine vergoeding ook een glas te drinken.

Wijngaard de Deelgaarderberg is een familiebedrijf. Het team bestaat uit Jos, Nicole en Timo. Verder werken ze samen met veel vrijwilligers.

Begonnen in 2003 en het team is daarmee aan een grote uitdaging bezig om op een duurzame wijze druiven te telen. En ook in de rest van het bedrijf staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Na de nodige voorbereidingen werden in 2005 de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Er werden 2 soorten aangeplant namelijk Solaris (wit) en Acolon (rood). Hiervan is in 2006 de eerste keer geoogst.

Toen in 2007 de toenmalige gemeente Maasbracht  het perceel nodig had voor uitbreiding met woningbouw werd er gezocht naar een nieuw perceel. Dit werd gevonden in Maria-Hoop. Alle wijnstokken zijn mee overgenomen van Maasbracht naar Maria-Hoop.
Tevens is toen gestart met de bouw van onze wijnkelder. Vanaf 2008 worden er jaarlijks een aantal rijen met wijnstokken aan onze wijngaard toegevoegd. Deze uitbreiding zal ook in de komende jaren voortgezet worden.