12x Wijn Weekendje Weg in NL

12 keer wijnweekend in Nederland

De vakanties gaan weer beginnen, de Covid maatregelen worden langzaam versoepeld. Maar hier en daar toch nog wat risico om uitgebreid naar het buitenland te gaan.

Niet getreurd, voor diegene die graag wijnreizen maken, dat kan ook in Nederland. Schrijver en vinoloog Peetra van der Knaap steld een mooi boek samen met prachtige bestemmingen door heel Nederland. Wijngaarden om te bezoeken met tal van tips in de omgeving. Uiteraard inclusief de nodige Limburgse wijngaarden.

12x Wijn Weekendje Weg in NL toont de authentieke wereld van Nederlandse wijn. Peetra reisde alvast vooruit en kwam terug met eerlijke verhalen van onze eigen wijnboeren. Maar ook met een premium selectie van de fijnste adresjes voor lunch en diner en tips voor bijzondere overnachtingen.

En leerzaam is 12X Wijn Weekendje Weg ook. Peetra interviewde Oenoloog Stan Beurskens van de Limbugse wijngaard St. Martinus in Vijlen over de verschillende Nederlandse druivenrassen. Het boek bevat 55 wijngaarden, die overzichtelijk te vinden zijn op de 12 toegevoegde kaarten. Van der Knaap: ‘Mijn doel was om werelden samen te brengen. Wijngaarden en horeca, Nederlandse wijnen, gastronomen en sommeliers. 

Altijd wel even oppassen met het plannen van een bezoekje. Veel wijngaarden zijn niet standaard open, dus even bellen om een afspraak te maken is vaak noodazkelijk. Ook zijn er nog de nodige wijngaarden die rondleidingen alleen voor groepen organiseren. Ook goed om even te weten.