St. Martinus Cuvée Texere exclusief bij Verbunt

Cuvee Textere St. Martinus-Verbundt

Wijnimporteur Verbunt Verlinden heeft samen met St. Martinus een Cuvée Texere op de markt gebracht. Deze Cuvée is een witte wijn en exclusief verkrijgbaar bij Verbunt in Tilburg.

De naam Texere is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘weven’. Dit is een subtiele verwijzing naar Textielstad Tilburg waar Verbunt Verlinden sinds haar oprichting in 1844 gevestigd is. “Wijn zit tevens “verweven” in ons leven en brengt mensen samen”.

St. Martinus Cuvée Texere

St. Martinus Cuvée Texere is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden. Deze cuvée is gemaakt met de druiven; Johanitter, Auxerrois en Souvignier Gris en heeft een vol fruitige smaak met tonen van citrus en steenfruit. De lichte houtlagering zorgt voor diepgang en een krachtige afdronk.

Wijndomein St. Martinus bestaat uit meerdere percelen, welke zijn gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland tussen de uitlopers van de Ardennen, vlakbij het Drielandenpunt in het bergdorpje Vijlen. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en
verwerkt in de vier verdiepingen tellende energieneutrale kelders.