Wijndomein Zaerums Genieten breidt uit

Zaerums Genieten Sevenum

Het Wijndomein Zaerums Genieten in het Noord-Limburgse Sevenum heeft onlangs de wijngaard stevig uitgebreid met een derde perceel. De wijngaard is met 3600 stokken uitgebreid to een totaal van 4800 stokken. Dat zal de huidige productie van 3000 flessen per jaar enorm doen toenemen. Onderdeel van de uitbreiding zijn wijnstokken uit Italië.

Maar er is meer. De wijngaardeniers zijn bezig met de totale beleving in en rond de wijngaard. Een toenemend aantal bezoekers vinden hun weg naar de wijngaard en daar willen ze bij Zaerums Genieten op inspelen. Zo komt er een heus wijngaard doolhof en wordt er geïnvesteerd in twee enorme wijnvaten van maar liefst 6 meter lang, om te kunnen overnachten in de wijngaard.

Mariëlle en Hans Verdellen uit Sevenum ( in het dialect genoemd Zaerum) hebben een pure passie: ze maken wijn van druiven uit de eigen wijngaarden en combineren dit met een bourgondische voorkeur om vooral zelf actief bezig te zijn met ‘drank en spijzen. 

Ze zijn gestart in 2010. Vanuit een hobbymatige bevlogenheid is een professioneel bedrijf ontstaan dat zich richt op de productie van eigen streekwijnen: rode, witte en rosé.