2024 Wijnrestaurant op Het land

Wijnrestaurant op het land

29 juni t/m 28 juli 2024

Dit jaar zijn we met Wijnrestaurant op het Land te gast bij Wijngoed Raar Saint Remi met haar Wijngaard in Raar, gemeente Meerssen.
De naam van de wijngaard is ontleend aan de Heilige Sint Remigius oftewel op zijn Frans ‘Saint Remi’. Het waren de monniken van Saint Remi die al in de 12e eeuw een proosdij en de huidige Basiliek van het Heilig Sacrament op de Markt in Meerssen bouwden en de dan nog resterende wijngaarden cultiveerden.
In 2013 heeft de familie Claessens de draad weer opgepakt en deze wijntraditie boven op de Raarberg in het gehucht Raar weer nieuw leven ingeblazen. In 2016 heeft de eerste oogst plaatsgevonden.

De wijngaard ligt op het centraal plateau, tussen Meerssen en Groot Haasdal op een hoogte van ongeveer 120 meter. De naam Raar werd voor het eerst vermeld in 1347 en is waarschijnlijk afgeleid van ‘Rade’ dat ‘ontginning’ of ‘open plaats’ betekent, waar de Abdij van Houthem stond. Het plateau bij Raar is tegenwoordig geheel ontgonnen en in gebruik door wijngaarden en landbouw.

Ook nu staat het Restaurant weer midden tussen de wijngaarden, en het kijkt uit over het plateau richting Waterval en Ulestraten.

Omgeving
Wijngoed Raar Saint Remi ligt midden in het hart van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De grillig glooiende heuvels strekken zich hier uit en vormen zo een prachtig decor. Wijnrestaurant op het Land draagt bij aan de identiteit van het gehucht Raar en Meerssen, promoot de lokale producten en zorgt voor exposure van de gemeente Meerssen.

Meer informatie en reserveren kan via de website Wijnrestaurant op het land