Doorstart Urban Winery Maastricht

Doorstart Urban Winery Maastricht

De doorstart van de Urban Winery Maastricht is Per 1 januari 2024 gestart. De winery ligt aan de Alex Battalaan nummer 31 in Wyck Maastricht, op slechts 1 minuut lopen van het station. “Dé wijnbeleving van Maastricht en omgeving start of eindigt vanaf nu hier!”

The Urban Winery Maastricht is de naam van de voormalige wijnmakerij van wijngaard Raarberg. Guy Plasqui en Maurice Warnier,  mede-eigenaren van wijndomein Riesenberg Gronsveld, maken er nu wijn. Wijngaard Raarberg is in de zomer van 2023 overgenomen door wijndomein Holset. Guy en Maurice besloten om de bestaande de faciliteiten en een deel van de exploitatie van wijngaard Raarberg van Ralph Huijdts te continueren.

Aanleiding voor de overname was het feit dat hun wijndomein Riesenberg Gronsveld op zoek was naar een wijnmaakruimte. Gelukkig konden zij toen terecht bij Ralph. Door de overname van de wijngaard ontstond het idee om de faciliteiten en activiteiten van de wijnmakerij van Ralph over te nemen en verder uit te bouwen.

De kern van het concept is het maken van wijn voor de kleinere wijngaarden in de regio. Dit wordt aangevuld met het maken van eigen wijn door middel van aankoop van buitenlandse druiven. Ook zullen er kleinschalige experimenten plaatsvinden met allerlei andere producten zoals fruitsap en bier. Uiteraard is de Winery ook door groepen op aanvraag te bezoeken via info@urbanwinerymaastricht.nl.

Guy zal zich primair bezighouden met het wijnmaakproces: van tros tot fles. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de domeinen. Ralph zorgt de komende tijd voor begeleiding en verdere kwaliteitsborging. Maurice zal hen hierin ondersteunen en ook de bezoeken van de wijnmaakruimte verzorgen.

Guy Plasqui werkt als Associate Professor bij Unversiteit Maastricht faculteit Health, Medicine and Life Sciences en is daarnaast mede-eigenaar van wijndomein Riesenberg Gronsveld. Maurice Warnier werkt als kwaliteitsfunctionaris voor de Trombosedienst van het Hart + Vaat Centrum en is tevens eigenaar van Vinteur – Wijnreis in Limburg en ook mede-eigenaar van wijndomein Riesenberg Gronsveld.

Zie ook: www.urbanwinerymaastricht.nl en Instagram TheUrbanWineryMaastricht
Adres: Alexander Battalaan 31, Maastricht (Wyck)
bericht overgenomen van website Anne-Wies